Carestepin tarina

Miksi perustimme voittoa tavoittelemattoman siivousyrityksen ja mikä on toimintaperiaatteemme?

Carestep syntyi laadukkaan siivouksen tarpeesta ja halusta tuottaa hyvää.

Vuonna 2020 suomalaisen perheyrityksen Greenstepin toimistolla Espoon Keilaniemessä herättiin siihen, että toimitilojen puhtaanapito ei vastannut kasvavan, monisatapäisen toimiston tarpeita. Heräsi ajatus voittoa tavoittelemattoman siivousyrityksen perustamisesta, jonka kautta voitaisiin tuottaa hyvää yhteiskuntaan.

Näin syntyi tytäryhtiö Carestep. Carestep syntyi siis toisaalta käytännön tarpeesta, ja toisaalta osana yhtiön vastuullisuustyötä.


Siivouspalveluyritys yhteiskuntavastuuta edistämässä

Ihmisen polku työelämässä tai opiskelumaailmassa voi katketa monista syistä – ja polulle palaaminen voi olla vaikeaa. Palkkaamme Carestepille henkilöitä, jotka ovat jääneet yhteiskunnassa hankalaan asemaan, mutta joilla on halu kehittyä ja mennä uralla eteenpäin.

Meillä nämä henkilöt saavat vakituisen työn ja reilun korvauksen lisäksi heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaisesti koulutusta, kielikursseja tai uraohjausta. Kun asiakkaamme ostavat meiltä laadukasta siivouspalvelua, käytetään koko liikevoitto työntekijöidemme henkilökohtaisia tavoitteita ja työuralla etenemistä edistävän koulutuksen ja ohjauksen mahdollistamiseen.


Urahaaveita tukemassa, kehityspolkuja luomassa

Carestepillä voi tehdä työtä ja samalla saada tukea haaveitaan kohti etenemiseen ja oman osaamisensa kehittämiseen.

Jokaiselle Carestepin henkilöstön jäsenelle suunnitellaan henkilökohtainen kehityssuunnitelma tavoitteena saada koulutus ja kielitaito, joka vahvistaa mahdollisuuksia osallistua suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Jokaiselle pidetään myös säännöllisesti urasparrauksia.

Tavoitteenamme ei siis ole ainoastaan kouluttaa työntekijöitämme ammattimaisiksi siivoojiksi, vaan auttaa eteenpäin heitä kiinnostavilla aloilla. Tuemme työntekijöidemme kehittymistä huolimatta siitä, liittykö haave yrittäjyyteen, kielen opiskeluun tai työskentelyyn tietyllä alalla tai tehtävässä. Carestepiläisillä on pääsy asiantuntijatukeen esimerkiksi kirjanpidossa, oman yrityksen perustamisessa ja muissa tarvittavissa aihepiireissä. Tarjoamme myös mahdollisuuksia kehittyä Carestepin työtehtävissä ja rakentaa uraa Carestepin sisällä toiminnan kasvaessa.

Haluamme nähdä jokaisen hyödyntävän koko potentiaalinsa. Ajatuksena on, että vakituinen työ, reilu palkka ja motivoiva opiskelupolku toimivat ikään kuin ponnahduslautana yksilön uralla. Tavoitteemme Carestepillä onkin, että jokainen työntekijämme siirtyy jonakin päivänä eteenpäin työurallaan. Se voi tapahtua joko meillä Carestepillä tai sitten muualla, osaavampana ja paremmilla taidoilla varustettuna työntekijänä kuin meille tullessaan.

Näin voimme yhdessä, puolin ja toisin, antaa oman panoksemme yhteiskunnan toimintaan.

Carestep - Toimitilasiivous paakaupunkiseudulla Carestep


Carestep tänään

Tällä hetkellä Carestepin tiimissä on parisen kymmentä henkilöä - siivoojia, toimintaamme koordinoivia ammattilaisia sekä esihenkilöitä. Tiimimme koostuu erilaisista taustoista tulevista ihmisistä. Työntekijöidemme kansalaisuuksia ovat FI, EE, PH, IQ, AF, UA, XK, NP.

Käytännössä työntekijöidemme tarinat ovat yksilöllisiä ja inspiroivia. Esimerkiksi: