Tutustu carestepiläisiin: Vlada & Ira

Ketä Carestepin porukkaan kuuluu? Tutustutaanpa tarkemmin!

Tällä kertaa pääsimme haastattelemaan Vladaa ja Iraa, jotka kumpikin ovat tulleet Suomeen Ukrainasta maaliskuussa 2022. Pian Suomeen saapumisen jälkeen he aloittivat työt Carestepillä, ja nyt taivalta vakituisina työntekijöinä on takana jo noin 1,5 vuotta.

Carestepin siivouspalveluiden tiimiä
Kuvassa vasemmalla Ira ja oikealla Vlada.


Hei Vlada ja Ira! Kertoisitteko lyhyesti itsestänne?

”Olen Vlada, 37-vuotias. Tulimme maaliskuussa 2022 Ukrainasta lapseni kanssa Suomeen, kun maassamme alkoi sota.”

”Minä olen Ira, 45-vuotias, ja tulin myös Ukrainasta Suomeen lasteni kanssa maaliskuussa 2022.”

Mitä olette pitäneet Carestepillä työskentelystä?

”Pidän työstäni, ja erityisesti johdon asenteesta. Carestepillä työntekijöiden mielipiteitä ja ajatuksia kuunnellaan aina”, iloitsee Vlada.

Ira kertoo, että työ toimistosiivouksen parissa on mielekästä. Hän kiittelee myös Carestepin johtoa. ”Meillä pomot ovat todella hyviä”, Ira toteaa.

Mitä odotatte tulevaisuudelta?

”Odotan innolla oppivani uusia asioita ja haluan kehittyä työurallani”, kertoo Vlada.

Ira miettii: ”Tulevaisuudelta odotan tietysti kovasti, että sota loppuisi ja sukulaiseni tulisivat tänne. Ja haluan myös oppia lisää suomen kieltä sekä edetä kohti valitsemaani urapolkua ja ammattia!”

Carestepillä ollessaan Ira ja Vlada ovat osallistuneet suomen kielen opetukseen. Molemmat osallistuivat 2022–2023 järjestämällemme työpaikkasuomi-kurssille, jossa edettiin Suomen kielen alkeista aina A1-tasolle saakka.

Nyt pidempiaikaisen oleskeluluvan varmistuttua, he pääsevät miettimään tarkemmin heitä kiinnostavia urapolkuja. Kuten jokaiselle carestepiläiselle, teemme yhdessä henkilökohtaiset koulutussuunnitelmat, joihin sisältyy kullakin urapolulla tarvittavaa koulutusta ja sparrausta. (Voit lukea lisää toiminta-ajatuksestamme täällä)

Mitä teette vapaa-ajallanne?

Vapaa-ajalla Vladan aika kuluu perheen kanssa. Hän kertoo, että pieni tytär odottaa häntä töiden jälkeen kotona, ja hänen kanssaan aika vierähtää mukavasti.

Myös Ira viettää vapaa-aikansa lasten kanssa. ”Käymme kävelyillä, pelaamme pelejä, luemme sarjakuvia ja rentoudumme.”


Lue myös aiempi työntekijäesittelymme tästä!

Kaikki artikkelit

Katso kaikki artikkelit